Disponibilitat: not in Stock

LA VOLTA A CATALUNYA EN 50 FORMATGES ARTESANS d’ANTONI CHUECA

21,37 IVA inclòs

Catalunya també és terra de formatges, i de dones i homes que un dia van decidir fer-se seva una petita part d’aquest territori, ja sigui de secà o de muntanya, per oferir un dels bens més preuats de la gastronomia. Els formatges són fruit de la feina pacient dels artesans que s’hi dediquen i de la qualitat de les llets dels nostres ramats. Amb més de 250 varietats de formatge, se’n troben des de madurats, frescos, de pasta tova, de pasta premsada, blaus, matons, tupins, etc.
Aquest llibre pretén ser un tast per acostar els formatges de Catalunya al lector, amant d’aquest producte i amb curiositat per conèixer qui hi ha al darrere. És també una invitació a recórrer l’àmplia i diversa geografia catalana dedicada al formatge, de nord a sud i d’est a oest. Toni Chueca, formatger artesà i un dels pioners en la recuperació dels formatges artesans i derivats làctics típics de Catalunya, ens proposa una selecció de 50 formatgeries i un formatge de cadascuna d’elles, així com un suggeriment per visitar llocs insòlits dels voltants, amb més de 200 propostes, ideal per a famílies i amics, perquè la invitació al viatge suposi tot un èxit.

A més dels 50 formatges, l’obra proposa 8 «carrerades», nom dels antics camins dels ramats, a la manera de les taules de formatges i com exemples de degustació i combinació de diferents sabors i textures.

Toni Chueca és un gran coneixedor del món del formatge artesà a Catalunya, no només perquè ha viscut i coneix tot el procés de producció artesanal del formatge, gràcies a Formatge Bauma, empresa que va fundar als anys 80, sinó també perquè ha sigut un dels difusors del formatge arreu del territori. Ha impulsat la Mostra de Formatges de Borredà, al Berguedà.

Informació addicional

Pes 0.700 kg